След стотици разпродадени дати из Европа, Северна Америка и Азия, Red

...
След стотици разпродадени дати из Европа, Северна Америка и Азия, Red
Коментари Харесай

ЗАЛА 1 НА НДК НА КРАКА СЛЕД НЕВЕРОЯТНИЯ СПЕКТАКЪЛ RED BULL FLYING BACH

След стотици разпродадени дати из Европа, Северна Америка и Азия, Red Bull Flying Bach гостува и у нас, тази събота, в зала 1 на НДК. натрупа от международни първенци по брейкденс и младата балерина Виргиния Тормакио, очарова близо 1500 фенове. Прекрасната аудитория бе във екстаз от комплицираните фигури, в комбиниране с фугите и на Бах и сложността на интерпретацията на класическата музика посредством брейкденс. Желанието на основателите на спектакъла Кристоф Хагел и Вартан Васил – „ да впечатлим безусловно всяка публика във всяка страна с нашето изкуство “ – се осъществя на 100% и на родна територия. Балерината, фина и нежна като перце, привнесе още повече хубост и изящност, летейки ефирно измежду натрупа от осем брейк първенци: Бени Кимото (световен връх за въртене на глава (60 завъртания), Бибой Риъл, Бибой Тим, Спайдър, Пънишър, Рейбуум, Лу-Из и Лил Зуу.

За първи път в България, и с последно зрелище за 2017, съставът Red Bull Flying Bach се наслаждения на столицата и оцени красивата панорама към Витоша. Там те се стопираха, с цел да се увековечат в фотоси с скъпата панорама.

 Red Bull Flying Bach participants flying over Vitosha mounta in Sofia, Bulgaria on October 21.2017

 Red Bull Flying Bach participants flying over Vitosha mounta in Sofia, Bulgaria on October 21.2017

„ Благодарни сме, че най-сетне имахме опцията да се изявим на българска сцена. Отдавна чакахме този миг, и фурорът в зала 1 ще остане в сърцата ни вечно! “ – сподели Майкъл Роузман – Микел – артистичен шеф и част от шоуто като брейкденсър от основаването на състава.

„ Уау, просто уау, довечера усетих, че всички летят с нас в залата и супер доста се кефят на тази невиждана комбинация на улични танци с класика! Благодаря за незабравимото прекарване “ – бяха думите на Бибой Риъл – роден в Кейптаун и истински брейкър, който въплъщава себе си посредством този танц.

 Вида Калоянова-Хагел, Red Bull Flying Bach, 2017, Sofia, Bulgaria

На рояла, бе Вида Калоянова-Хагел, която бе доста разчувствана да свири още веднъж пред българска аудитория „ Добре темперирано пиано “ от Й. С. Бах. Тържественото разкриване на спектакъла направи Вида, дружно с дружно с сътрудника си на чембалото. „ За мен е доста вълнуващо да изсвирвам в родния ми град след близо 30 години като солист. Съпругът ми е доста благополучен, че спектакълът гостува в България, откъдето е почнала моята музикална кариера. Тази вечер ще помня постоянно! Благодаря на публиката за поддръжката и безбройните овации! “

„ Влюбена съм в българската аудитория! Иска ми се да има още най-малко 2 спектакъла в тази прелестна страна, хората са толкоз сърдечни!  ”, показа разчувстваната италианска балерина Виргиниа Томаркио.

Вечерта след сполучливия си първи театър, Летящите стъпки посетиха столичен клуб наоколо до НДК, където се сляха с танцуващите и честваха съвсем до сутринта.

Благодарим за съдействието на организаторите Sofia Music Enterprises за професионализма и съдействието в реализирането на този дълго чакан план.

Снимки и видео: www.redbullcontentpool.com
Събитието във Фейсбук: www.facebook.com/events

Допълнителна информация:
До момента спектакълът Red Bull Flying Bach е обиколил 31 страни, докоснал повече от 400 000 индивида. Flying Steps не престават да са една от най-успешните „ улични трупи “ в света със спиращи дъха спектакли и единствени по рода си хореографии, които „ приказват “ на друг вид аудитория по целия свят. Трупата основават Вартан Басил и Кадир „ Амиго “ Мемис през 1993 в Берлин. Flying Steps специализират в модерни стилове - като breaking, popping и locking и печелят редица международни шампионати в това число Battle of the Year’ 2000 година и Red Bull Beat Battle 2007 година Започнали през 1993 от танци върху опаковъчен картон, Flying Steps са достигнали международни висоти и са съумели да стъпят на най-големите подиуми – една изключителна история за триумф от ъндърграунд недрата на Берлин.
През 2010 с Red Bull Flying Bach те вършат гражданска война в културата на брейкинга, бидейки първите, които демонстрират изкуството на този танцов жанр, като в това време се харесват на хора от всички възрасти.

Red Bull Flying Bach е първият шоу-спектакъл, комбинирал брейкденс с класическа музика, който печели специфичната премия на ECHO Klassik.

“Well-Tempered Clavier ” („ Добре темперирано пиано “) от Йохан Себастиан Бах „ Нека добре темперираното пиано бъде като ежедневния ти самун “, известният композитор Роберт Шуман написа в творбата си " Музикална къща и правила на живота " през 1850, наричайки разтърсващата сбирка солова музика за пиано и клавесин от Йохан Себастиан Бах „ най-великата творба на всички времена “. За доста изключителни музиканти „ Добре темперирано пиано “ дава храната, от която се нуждаят. Счита се за една от най- значимите произведения в историята на класическата музика и най-влиятелната полифонична комбинация.

Снимки: Tihomir Rachev - Red Bull Content Pool

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР